2015galashow

Galashow 2016

Ett besök på festivalens galashow ger dig en skön mix av magi och humor – med både svenska och internationella artister. Norbert Ferré är en av Frankrikes mest erkända trollkonstnärer och Barry & Stuart gästar oss från Skottland. Från Tyskland kommer Moritz Mueller, 14 år. Trots sin unga ålder har han hunnit med mer än vad många trollkarlar bara drömmer om. Han har uppträtt på världens största trollerikongress och medverkat i Ellen Degeneres TV-show. Al Pitcher är nyzeeländaren som gör raketkarriär som komiker i Sverige. Från Sverige kommer Axel Adlercreutz som arbetar med illusorisk scenkonst, Anders Flanderz – mannen som bär med sig en egen orkester och Ann Westin, korad hela 3 gånger till årets kvinnliga komiker vid Svenska Standupgalan. Kvällen leds av festivalens general, Johan Ståhl.

Al Pitcher gör raketkarriär i Sverige. På ställen där han uppträtt frågar uppdragsgivaren på stående fot om han kan komma igen. Den mångdubbelt prisade nyzeeländaren har tidigare enbart jobbat i engelskspråkiga länder. Han han har många fans både i Storbritannien och i länderna ”down under”. På bara några år har han etablerat sig med kraft i Sverige. Hans stand-up är kvick, associativ och snäll. Han använder publiken på ett twistat och roligt sätt utan att på något sätt ”mobba” publiken från scenen.
Al uppträder uteslutande på engelska.

Anders Flanderz Ensamsorkester är Anders och ca 14 instrument som alla är igång mer eller mindre samtidigt. Med maxad energi, musikalisk spontanitet och uppfinningsrikedom, samt en stor glädje för att möta publiken här och nu dyker Anders Flanderz upp på gator och scener världen över.
Anders var en av grundarna till musikgruppen Detektivbyrån som började sin hyllade karriär just på gatan för att senare få fans över hela världen, hamna högt på albumlistan och bli flerfaldigt grammisnominerade. Ord som Simultankapacitet kommer ofta upp i publikens tankar, Anders själv menar dock att han ”slår och drar i allt han har och hoppas på det bästa”.
Genom mobilfilmade youtubeklipp och tvframträdanden i tex japansk och brasiliansk tv har Anders Flanderz showande spridits som en löpeld runt jorden och nu kommer showen till Uppsala!

Ann Westin är korad hela 3 gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas” Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler. Hon hittar sina ämnen i det som är runt henne; hennes klänning av vaxduk, att skriva på getskinn och att simma i bassängen med så stora bröst att hon går på grund. Anns standup lämnar ingen oberörd – och de flesta lite rädda.

Axel Adlercreutz arbetar med illusorisk scenkonst och har specialiserat sig på att uppfinna nya trick som kombinerar objektmanipulation med visuell konst. Vid Stockholms Dramatiska Högskola skapade han soloföreställningen ”Phantom Sensations” som han kommer att visa ett utdrag från på festivalen. Dessutom är han vinnare av Nordiska Mästerskapen i Magi 2011.

Barry&Stuart är två BAFTA nominerade trollkonstnärer som de senaste åren har skapat en hel uppsjö av nyskapande rutiner som har tagit dessa två herrar på en bejublad turné runt om i världen. Deras duoakt är känd för deras unika mörka komiska stil som har visats i ett flertal tittarsuccéer på TV. De kommer under Magic&Comedy att visa upp några av sina favoritrutiner.

Johan Ståhl är Uppsalabo men har hela världen som sin arbetsplats. Han har tidigare gjort egna produktioner på Uppsala stadsteater, bl.a: ”Mitt liv som trollkarl” (2009) och ”En trollkarls bekännelse” (2013). Johan har vunnit priser i London, Köpenhamn, Venedig, Peking, Atlanta, San Diego och Las Vegas. Han har gjort över 122 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood (magivärldens epicentrum).
Förutom att vara underhållare och prisad trollkarl, så är Johan även festivalgeneral för Uppsalas magi- och humorfestival. Samt att han är kursansvarig för västvärldens första universitetsutbildning i magikonst.

Moritz Mueller. Antagligen världens bästa mynttrollkarl just nu! Moritz är 14 år och har endast hållit på med trolleri i två år! Trots detta har han hunnit med mer än vad många trollkarlar bara drömmer om. Han har uppträtt på världens största trollerikongress, medverkat i Ellen Degeneres TV-show och föreläst på den prestigefyllda privatklubben, The Magic Circle i London.

Norbert Ferré är en av Frankrikes mest erkända trollkonstnärer och har med sin unika stil skapat sig ett varumärke runt om i världen. Han nådde sitt stora genombrott när han 2003 blev världsmästare i magi. Sedan dess har han haft hela jorden som sin arbetsplats. Norberts signaturakt blandar häpnadsväckande fingerfärdighet med humor på ett unikt och lustfyllt sätt som kommer hänföra Magic&Comedys besökare.

 

FÖRESTÄLLNINGEN HÅLLS I STORA SALEN PÅ UPPSALA KONSERT & KONGRESS.

Uppsala Magic & Comedy