2015invigningsshow

Invigningsshowen

Uppsala Magic & Comedys första föreställning för 2016! Och vilken show det kommer bli.

Under ledning av festivalens egen general, Johan Ståhl, leds vi genom en bred invigningsföreställning med inslag av såväl humor, som musik och magi. Möt Håkan Berg som nyligen tagit VM-brons och är regerande Svensk och Nordisk Mästare i magi. Ola Aurell bjuder på komiska sånger, Axel Adlercreutz arbetar med illusorisk scenkonst och komikern Johanna Wagrell kör stand-up. Magikerduon Brynolf & Ljung har ni kunnat se i tv-programmet Brynolf & Ljung Street Magic. Dessutom har de flera internationella referenser, bl.a. som öppningsakt för Penn & Teller i Las Vegas.

Brynolf & Ljung fick sitt internationella genombrott i Britain’s Got Talent inför över 11 miljoner tittare. För den svenska publiken är de kända från Allsång på Skansen (SVT), Godmorgon Sverige (SVT), Nyhetsmorgon (TV4), krogshowen ”Oslagbart” (2012) på Hamburger Börs samt ”En kväll med Brynolf & Ljung” på Södra Teatern (2011).
Bland internationella referenser märks uppdrag som öppningsakt för Penn & Teller på Rio Hotel and Casino i Las Vegas (2011), avslutningsakt Belfast stadsfestival inför en publik på 20 000 personer (2012) samt shower i Las Vegas, Oslo, Helsingfors, Köpenhamn, New Delhi, Wien, Edinburgh, Shanghai, Hangzhou, Beijing, Paris och London. 2009 vann Brynolf & Ljung en silvermedalj i trolleri-VM i Beijing, Kina.

Håkan Berg har nyligen tagit VM-brons vid magi VM och är regerande Svensk och Nordisk Mästare, och du kanske har sett honom i Talang eller på nyhetsmorgon i tv4 eller SVT. Han är med sin unika kombination av humor, musik, magi en egen definition ”Showkomiker”, så luta er tillbaka och njut av showkomiken.

En total ”showupplevelse” med underhållning i högt tempo och med kvalitet in i minsta detalj. Håkan Berg charmar publiken med en humoristisk, musikalisk och magisk resa där du får uppleva underhållning på helt nya sätt.

Johan Ståhl är Uppsalabo men har hela världen som sin arbetsplats. Han har tidigare gjort egna produktioner på Uppsala stadsteater, bl.a: ”Mitt liv som trollkarl” (2009) och ”En trollkarls bekännelse” (2013).
Johan har vunnit priser i London, Köpenhamn, Venedig, Peking, Atlanta, San Diego och Las Vegas. Han har gjort över 122 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood (magivärldens epicentrum).
Förutom att vara underhållare och prisad trollkarl, så är Johan även festivalgeneral för Uppsalas magi- och humorfestival. Samt att han är kursansvarig för västvärldens första universitetsutbildning i magikonst.

Johanna Wagrell är stand up-komiker och skådespelare, hon vann tävlingen Amelia Comedy Queen 2014 och har sedan dess haft en rakt uppåtgående karriär och blivit en etablerad, flitigt anlitad och mycket uppskattad komiker. Johanna gör även satir i Tankesmedjan och är fredagskompis i Morgonpasset i P3. Johanna blandar oväntade observationer med träffsäkra gestaltningar och stundtals hård humor.

Ola Aurell skriver och framför humoristiska sånger. Han har synts i ”RAW” på Kanal 5, hörts i flera humorsammanhang i P3 och gjort stor succé på visfestivaler och humorscener över hela landet. Han arbetar även som improvisationskomiker. I maj 2012 släpptes hans första skiva Tio sånger med sensmoral och 2013 kom uppföljaren Sagor för trasiga barn som producerats av Johan Johansson.
”Sensationellt roligt av Aurell.” ”Stor språkbegåvning och en helt utflippad fantasi.” /Uppsala Nya Tidning

· Invigningsshowen ·

Lokal:
Tid:
19:00
Längd:
75 minuter
Språk:
Pris:
295 kr
 
Uppsala Magic & Comedy