2016upp-sala-bim

Upp-Sala-Bim!

Förgyll er lördag med en föreställning för hela familjen. Vi bjuder på en kul mix av musik, magi, en galen enmansorkester och riktiga mysteriemakare. Möt Mojje – en kär barnartist med låtar som Tjaba tjena hallå och Var ligger landet där man böjer bananerna i sin repertoar och Anders Flanderz – mannen som bär med sig en egen orkester. Trollkarlen Dozzie behöver publikens hjälp för att få allting rätt och mysteriemakarna från Magikergränd bjuder på ett magiskt mysterium. Konferencier är ingen mindre än Markus Granseth, barnens favorit från Barnkanalen.

Markus Granseth. Barnens favorit från TV! En uppfinningsrik, magisk, aningen galen, konferencier som leder oss genom lördagens Familjeskoj. Närmre presentation behövs inte – fråga bara dina barn!

Mojje har medverkat i sommarturnén Diggiloo under flera år och varit programledare i TV. Med sina låtar ”Var ligger landet där man böjer bananerna”, ”Lollo och Bernie”, ”Tjaba Tjena Hallå” m.fl. i bagaget får han publiken att sjunga med, vilket han älskar, förutom att efter en konsert få träffa sin publik!

Anders Flanderz Ensamsorkester är Anders och ca 14 instrument, som alla är igång mer eller mindre samtidigt. Med maxad energi, musikalisk spontanitet och uppfinningsrikedom, samt en stor glädje för att möta publiken här och nu dyker han upp på gator och scener världen över. Anders är en av grundarna till Detektivbyrån som började sin hyllade karriär just på gatan för att senare få fans över hela världen, hamna högt på albumlistan och bli flerfaldigt grammisnominerade. Ord som Simultankapacitet kommer ofta upp i publikens tankar, Anders själv menar dock att han ”slår och drar i allt han har och hoppas på det bästa”. Genom mobilfilmade youtubeklipp och tvframträdanden i tex japansk och brasiliansk tv har Anders Flanderz showande spridits som en löpeld runt jorden och nu kommer showen till Uppsala!

Arkadia är en artist som inte drar sig för att framför udda och fantasifulla föreställningar. Med en specialisering på familjeföreställningar har han uppträtt under tre vintersäsonger på Liseberg, på Tom Tits och med magikerkompaniet Magikergränd. Hans första shower framfördes på gatan och det är alltid gatushower han bär med sig i hjärtat. Som gammal historielärare är det förgångna något som alltid återkommer i hans föreställningar. Inte minst i de många medeltida shower han gör samt 1800-talskonceptet Variétesällskapet Karneval som turnerar runt om i Sverige. Just nu är han aktuell med ett TV-program med gänget från Magikergränd där du kan se honom gestalta den uråldriga alkemisten Arkadia Trismegistus.

Oskar Hejll är född 1972 och är ibland bosatt i Stockholm. 1996 avslutade Oskar en lovande karriär i filmbranschen genom att genomborra chefens bil med en gaffeltruck och har sedan dess arbetat som konstnär och artist. Oskar är utbildad vid Dramatiska institutet mellan åren 2001 och 2004. Sedan 1999 driver han produktionsbolaget Kompani Bastard och har bland annat varit med att skapa det märkliga projektet Magikergränd. Oskar är inte särskilt känd som sin karaktär Gordon i URs barnprogram Cirkuskiosken. Han är heller inte särskilt känd som författare och dramatiker. Inte heller som scenograf, trots att han bland annat skapade en 20 meter lång eldsprutande val till den största utomhus föreställningen någonsin i Grönlands historia. Han påstår även att han arbetat som stuntman i Istanbul, anlitats som statlig ockult konsult, spelat radio-dockteater och att han hoppat mellan hornen på Svolværgeita. Oskar är just nu aktuell som karaktären Doktorn i en TV-serie som han av juridiska skäl glömt namnet på.

Dozzie. Den långa trollkarlen med den knöliga hatten får barnen att skratta gott med sin trollformel och sitt varma sätt. Det blir en klassisk trolleriföreställning för familjen med Frack, Trollstav och Kanin. Men på ett modernt sätt och med många skratt. Publiken är i fokus under föreställningen där de får hjälpa Dozzie att få allting rätt. Även de vuxna kommer att ha väldigt roligt.
Trollkarlen Dozzie började jobba som trollkarl 1995. Idag är han Sveriges mest anlitade trollkarl på barnkalas med flera tusen föreställningar i bagaget. 2012 blev Dozzie Svensk Mästare i barntrolleri.
Showen passar alla åldrar. Små barn under 4 år är välkomna men bör sitta nära en förälder då volymen på de andra barnen brukar vara hög när Dozzie varvar upp föreställningen.
Dozzie och Kaninen Günter kommer också att synas på Uppsalas gator under festivalen.

· Upp-Sala-Bim! ·

Tid:
13:00
Längd:
60 minuter
Språk:
Pris:
150 kr
 
Uppsala Magic & Comedy