2016sta-upp_uppsala

Stå-Upp Uppsala!

Stand-up comedy har under de senaste åren varit oerhört populärt i Sverige. Allt började för drygt 21 år sedan när stand-up comedyn togs till Sverige. Under Uppsala Magic & Comedy kommer ni kunna se en stor variation av komiker med olika stil och smak. I Stå-Upp Uppsala får ni avnjuta just detta. Flera olika typer av stand-up med komiker från olika generationer.

Al Pitcher gör raketkarriär i Sverige. På ställen där han uppträtt frågar uppdragsgivaren på stående fot om han kan komma igen. Den mångdubbelt prisade nyzeeländaren har tidigare enbart jobbat i engelskspråkiga länder. Han han har många fans både i Storbritannien och i länderna ”down under”. På bara några år har han etablerat sig med kraft i Sverige.

Hans stand-up är kvick, associativ och snäll. Han använder publiken på ett twistat och roligt sätt utan att på något sätt ”mobba” publiken från scenen.

Ann Westin är korad hela 3 gånger till årets kvinnliga komiker vid Standupgalan med motiveringen ”Med sin timing och obetalbara kroppsspråk i hundraprocentig symbios är hon ett komiskt geni som aldrig slutar att utvecklas” Många är förvånade över att hon fått priset tre gånger. Det borde vara fler. Hon hittar sina ämnen i det som är runt henne; hennes klänning av vaxduk, att skriva på getskinn och att simma i bassängen med så stora bröst att hon går på grund. Anns standup lämnar ingen oberörd – och de flesta lite rädda.

Christer Engqvist är född och uppvuxen i Uppsala och hörs varje vardagsmorgon som programledare i P4 Uppland. På kvällarna är han komiker och har uppträtt i hela Sverige med en stil som beskrivits som ”ettrig, dryg och akademisk”, fast på ett bra sätt. Eller ”både rolig och pedagogisk”.

Föreställningen hålls i Sal B. Uppsala Konsert & Kongress.

· Stå-Upp Uppsala! ·

Tid:
17:00
Längd:
60 minuter
Pris:
150 kr
 
Uppsala Magic & Comedy