2016variete

Varieté UKK

Varieté kommer från franskan och betyder blandning. I den här föreställningen kommer ni få se en spännande mix av trolleri, visuell komik, tankeläsning och humoristisk sång.

Norbert Ferré är en av Frankrikes mest erkända trollkonstnärer och har med sin unika stil skapat sig ett varumärke runt om i världen. Han nådde sitt stora genombrott när han 2003 blev världsmästare i magi. Sedan dess har han haft hela jorden som sin arbetsplats. Norberts signaturakt blandar häpnadsväckande fingerfärdighet med humor på ett unikt och lustfyllt sätt som kommer hänföra Magic&Comedys besökare.

Tom Stone är en av magivärldens hetaste kreatörer, föreläsare och författare. Han reser jorden runt för att coacha andra trollkonstnärer hur de ska kunna bli ännu bättre, och han är huvudlärare i västvärldens första universitetsutbildning för trollkonsnärer. Tom har skrivit ett tjugotal fackböcker och två bästsäljande samlingsverk för professionella trollkarlar. Han är även en eftertraktad artist som har uppträtt över hela världen, i alla sammanhang från kulturfestivaler i Portugal, via Japansk TV till upprepade engagemang på anrika Magic Castle i Hollywood.

Carl Stanley åker land och rike runt för att uppträda på snart sagt alla Sveriges hummorklubbar. Med rapphet och energi för han humor med stark igenkänningsfaktor. På YouTube har han redan hittat en stor publik och nu bevisar han om och om igen att han är minst lika talangfull som ståuppkomiker. Carl är född och uppvuxen i Helsingborg men är numera bosatt i Stockholm .

Rasmus Wurm. Ni kanske har sett honom på en teaterscen, i en circusmanege eller på ett torg på en stadsfest, kanske till och med på tv: Som Sveriges främsta jo-jo artist har Rasmus underhållit både stora och små i över 15 år. Hans akter omfattar allt från jonglering till sång och trolleri, som framförs med hans egna personliga humor och charm. Under Uppsala Magic & Comedy kommer Rasmus bjuda på sin unika underhållning.

Jacke Sjödin är föreställningens konferencier. Han är underhållaren som upphöjt rimmandet till en alldeles egen konstform. Han skriver dagsaktuella sånger i parti och minut, och som moderator brukar han sammanfatta föreläsarnas föredrag på rim. Då rimmar han i realtid. Han är Ångermanlänning i grunden, bor sedan 25 år tillbaka tillfälligt i Uppsala där han bland annat gjorde 147 föreställningar av showen Fyra Lyckliga Män innan den sagan tig slut när Lasse Eriksson avled på scenen den 3/3 2011. Jacke kåserar i radio och tidningar, showar i olika konstellationer och har fem barn, en fru, två katter samt en död framtand.

Varieté UKKUltraKreativa Konstnärer

FÖRESTÄLLNINGEN HÅLLS I SAL B.

Uppsala Magic & Comedy